Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2017 08:22 - Да се насладим на вечерята
Автор: deaemil Категория: Рецепти   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 21.11.2017 08:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте,

Всеки ден се чудим какво да сготвим, какво да поднесем на любимите ни хора, Днес ще ви представя лесна и бърза вечеря, на която няма да устои никой.

Първо ще ви предложа салата от домати, краставици и пресен лук, а за дресига използвайте магданоз ситно нарязан, малко босилек, зехтин и сол на вкус.
Вземете една по-голяма чиния нарежете доматите на кубчета и ги поставете в средата, след което обелете краставицата и с белачката направете няколко резена по дължината й. (това ще го използвате като украса) Нарежете останалата краставица на шайби и украсете отстрани. Вземете 2-3 от зелените листа на пресния лук и ги цепнете по дължината от едната страна, може да ги навиете на спирала или да ги поставите върху салатата,  а може и двете. 
За дресига нарежете на ситно магданоза сложете го в една купичка сложете нарязан босилек или сух (какъвто имате), добавете зехтина и солта, разбъркайте и овкусете салатата. 


image 

Сега имате готова салата, нека да направим и основно.

Днес това, което ви предлагам е известния миш-маш. Вкусен и не изискващ големи усилия. Сигурна съм, че не ви е чуждо като рецепта, но нека кажем какво ни е необходимо: Печени чушки, сирене, яйца и доматен сок, и малко олио разбира се и сол на вкус. 

След като приготвите миш-маша, вземете една голяма плоска чиния и фантазирайте. 
Аз съм направила форма на сърце, поръсила съм с магданоз и съм доукрасила с листа от зелен лук.


image

Нека си кажем направо, повечето хора не могат без хляба да присъства на трапезата. Затова вместо обикновения хляб, днес съм добавила едни чеснови франзелки с които можете да си оближете пръстите.
Какво ни трябва за тях, ами разбиа се франзела, ако нямате може и от филийки хляб. 
Нарязваме франзелата на нормални филийки по диагонал, разтопяваме масло и към него добавяме много ситно нарязан или минат на ренде чесън и малко сол. Пуснете фурната да се нагрява, докато вие намажете франзелките, след което ги поставете във фурната за около 7-8 минути. Ако ви е по-силна фурната може и за по-малко време да станат.


image

И ВОАЛА вечерята е готова, бързо, лесно и вкусно!!!

Ако ви е харесала идеята, моля харесвайте и коментирайте!
Благодаря ви!

До скоро и не забравяйте да се забавлявате и да опитвате различни и разнообразни неща за да ви е по-интересен и весел живота!!!



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deaemil
Категория: Рецепти
Прочетен: 4096
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930